אמא ....................85

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/10/2016 | 20:08 | מאת: יעל

אימי בגיל 85.צלולה,חסרת שקט,כבר מספר שנים היא שותה תה מפטריית קמבוצ'ה. נוטלת תרופה ללחץ דם גבוה ולכולסטרול אימי הפכה לאשה קשה באופן חריג,צועקת על אבי כל הזמן,עקשנית,פגיעה,עושה דווקא,מתנגדת באופן כרוני לכל עזרה היום נפל לי אולי המשקה הזה גורם לכל ההתנהגות הזו. מיכוון שאינני יכולה עליה האם החשש מוצדק?

ראשית, יש לציין להחמרת מצב מנטלי - עצבנות, חוסר שקט ועקשנות, יכולות להיות סיבות רבות. יתכן כי מצבה של אמך מושפע מגילה המתקדם ולא קשור בהכרח לתרופות שהיא נוטלת. לא ציינת בפנייתך מחלות רקע ותרופות ספציפיות של אמך, העלולות לגרום לשינוי במצבה המנטלי. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול בתרופה חדשה או עליית מינון של תרופה קיימת, עולה הסבירות כי ניתן לייחסה לטיפול תרופתי. לגבי פטריית התה שהזכרת, פטריה זו אינה תרופה והמידע אודות תוספי תזונה/צמחי מרפא מבחינת יעילות, בטיחות, איכות והשפעות גומלין הינו מוגבל. אמנם אמך שותה את התה כבר מספר שנים, אך יתכן וחל שינוי בהרכבו ובכל מקרה לא ניתן לשלול קשר בין צריכת התה לשינויי ההתנהגות. לא ציינת האם ניסיתם להפסיק את התה ואם היתה לכך השפעה על ההתנהגות. בכול אופן, יש לפנות לרופא על מנת לברר את הסיבה לשינוי בהתנהגות של אמך, ואולי יש מקום לשקול טיפול תרופתי במצבה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי