האם יש עדיפות לארטריל על פני מגה גלופלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/09/2016 | 10:22 | מאת: EDIT

האם יש עדיפות ביעילות לארטריל[אבקה להמסה במים] לעומת מגה גלופקלס+MSM או מגהגלופלקס FAST עם אלפלין? מדובר בטיפול בדלקת בפרקי האצבעות. תודה ושנה טובה. אדית

אוסטאוארתריטיס הינה אחת מהגורמים השכיחים לכאבי פרקים ופגיעה בתנועה. הטיפול מוכוון להקלה על התסמינים ומניעת פגיעה בתנועה. לא קיימים טיפולים תרופתיים מוכחים למניעת התקדמות הפגיעה במפרקים. הטיפול כולל שילוב שיטות לא תרופתיות כמו תרגילים, שיטות תרופתיות (טיפול בטבליות, מריחה חיצונית והזרקה לתוך מפרק) והתערבות ניתוחית. התכשיר ארטריל הינו תרופה רשומה והוא מכיל 1884מ"ג גלוקוזאמין סולפאט גבישי. התכשיר מגה גלופלקס +MSM מכיל גלוקוזאמין סולפאט 500 מ"ג, כונדרואיטין 400 מ"ג ו-MSM 166 מ"ג ואילו מגה גלופלקס fast מכיל גלוקוזאמין 750 מ"ג ו-Aflapin 50 מ"ג שאמור לעכב מסלולי כאב. שני האחרונים הינם תוספי תזונה. ככלל, לא קיימות עדויות מספקות ליעילות תכשירים המכילים גלוקוזאמין וכונדרדרוטין. יש לציין כי מרבית התכשירים הינם תוספי תזונה וכי המידע אודות יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל. ארטריל (Arthryl), בניגוד לתוספי התזונה המכילים גלוקוזאמין, עמד בדרישות הרישום של משרד הבריאות והוכיח יעילות ובטיחות במחקרים קליניים. במידה והנך מתחילה טיפול, לאחר מספר חודשים בדקי האם הטיפול מקל על התסמינים מספיק על מנת להצדיק המשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי