השפעת טיפות עיניים אזרגה+דואוטראב על בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/09/2016 | 10:17 | מאת: EDIT

שלום רב, הטיפות הללו מכילות טימולול-מלאט [חוסמי בטא], טרבופרוסט ורכיבים רבים נוספים "בלתי פעילים" לכאורה. אני משתשמשת בטיפות אלה במשך שנים אחדות בגלל גלאוקומה ובתקופה זו נוצרו גושים שהולכים וגדלים, בבלוטות התריס. משתמשת באזרגה פעמיים ביום ובערב, פעם ביום, בדואוטראב. ראוי לציין כי לא היתה במשפחה בעיה של בלוטות התריס. זה לא גנטי. האם יש קשר בין הטיפות הנ"ל [ידוע כי הטימולול עלול לגרום להפרעות בתפקוד בלוטת התריס] לבין הגושים שנוצרו בתיירואיד? האם יש מידע מחקרי בנושא?

תרופות ממשפחת ה "בטא-בלוקרים" ניתנות על מנת לשפר תסמיני היפרתירואיד, תסמינים הכוללים- פלפיטציות, טכיקרדיה, חרדה ואי סבילות לחום, ומומלץ להתחיל לטפל בהן בחולים הסובלים מהיפרתירואידיזם, באין התוווית נגד למתן התרופה. חשוב להדגיש כי בטא בלוקרים לא מתערבים בייצור הורמון התירואיד, אלא משפרים את תסמיני המחלה על ידי הפעלת המערכת האדרנרגית. ל- 'טימולול' (החומר הפעיל בטיפות העיניים שאת לוקחת) ישנה אזהרה לגבי מיסוך סימני היפרתירואיד, אך אין התייחסות לגבי יצירת נודולות בתירואיד. גם בספרות אין מידע על הקשר זה. יש לפנות לרופא על מנת לברר את מקור הנודולות בבלוטת התירואיד ולקבל טיפול מתאים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי