לוסטרל ומינירין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/09/2016 | 10:34 | מאת: שלום

שלום רב, יש לי דיאבטיס אינסיפידוס מולד מטופלת במינירין. עכשיו התחלתי לקחת לוסרל, ידוע לי שאחת מתופעות הלוואי זה הורדת רמת נתרן. רציתי לדעת מה סיבת הנתרן הנמוך , האם זה אגירת נוזלים עקב ייצור מוגבר של adh או משהו אחר? כי הגוף שלי לא מייצר adh אז זה עדיין רלוונטי אליי? והאם יכול להיות שהלוסטרל יבטל את השפעת המינירין?

המנגנון בו לוסטרל ושאר התרופות ממשפחה זו (SSRI- מעכבי ריאפטייק של סרוטונין) גורמים לתופעת SIADH אינו מובן במלואו. ייתכן והתופעה נובעת עקב ייצור יתר של ADH, וייתכן שהיא נובעת מהגברת רגישות הכלייה ל ADH. בנוסף, שילוב לוסטרל עם מינירין אכן עלול לגרום להיפונתרמיה, ויש להיזהר במתן משולב. במידה וניתנות במקביל נדרש מעקב רפואי מתאים(רמות נתרן בגוף). מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי ההשפעה האפשרית של הלוסטרל על המצב הרפואי ולהיוועץ עימו בנוגע לטיפול המתאים ביותר עבורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי