שיעול מטריטייס 2.5 מ"ג ולוסרטן 25 מ"ג

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/09/2016 | 16:43 | מאת: אלמוג

שלום רב, בן 65 לוקח נורמיטן 25 מג ליום, ליפיטור 20מג, מיקרופירין 75 מג. לאחר צנטור ללא סטנטים הוסיפן לי טריטייס 2.5 מג .השתעלתי והוחלף ללוסטרטן 25 מ"ג שגם גורם לשיעול יבש טורדני. האם יש תרופה אחרת ללא תופעות לוואי? תודה

כל טיפול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים שיעול יבש ואי נוחות בגרון הינה תופעות לוואי ידועות ושכיחות לקבוצת תרופות מעכבי האנזים המהפך (כמו טריטייס). התופעה עלולה להופיע בכל שלב של נטילת התרופה. התופעה בד"כ חולפת תוך ימים עד חודש מהפסקת הטיפול אך לעיתים עלולה להימשך עד 3 חודשים. הופעת שיעול תחת טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי הקולטן אנגיוטנסין 2 (כמו לוסרטן) פחות שכיחה ולכן ניתנים גם למטופלים עם היסטוריה של שיעול תחת הטיפול במעכבי האנזים המהפך. תופעת לוואי זו יכולה לקרות עם כל אחת מהתרופות במשפחות הללו. יש לפנות לרופא בהקדם להתאמת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי