כאבי גב תחתון וצדי הירכיים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/08/2016 | 16:29 | מאת: מוטי כרמלי

שלום רב, אני בן77,ריא,ולא סובל מעודף משקל .מזה כחודש אני נוטל כדורי רוזבוסטטין להורדת כולסטרול וכן כדורי תרדיפרון (ברזל)ע"פ מרשם רופא. מאז אני סובל מכאבים בגב תחתון(נראה לי שמדובר בשרירים ולא עקב בעיות בעמוד שידרה,וכן התגברו הכאבים שהיו לי בצדי הירכיים. כמו כן אני לוקח מזה שנים כדורי אומפרדקס שאלתי האם יכול להיות שכאבים אלה הם בהשפעת הכדורים שאני לוקח ? בתודה מראש .

בנוסף לפעילות הרצויה של כל תרופה, בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. במתן טיפול תרופתי ושילוב של טיפולים תרופתיים יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. כאשר תופעת לוואי מופיעה בסמוך להתחלת טיפול תרופתי, עולה הסבירות כי ניתן לייחסה לטיפול התרופתי. תופעות לוואי במערכת השרירים, הינן בין התופעות המוכרות בשימוש בתרופות ממשפחת הסטטינים (כמו רזובסטטין). בין התופעות: כאבי שרירים (שמופיעים לעיתים קרובות במהלך השימוש בתרופה) ועד פירוק שריר (אשר מתרחש לעיתים נדירות). תופעות לוואי אלה מופיעות בעיקר במינונים גבוהים של התכשיר. מומלץ ליידע ולהיוועץ ברופא בנוגע להמשך המעקב והטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי