האם מותר לקחת תרופות לא-סטרואיד(NSAID) אחרי הזרקת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/06/2016 | 08:53 | מאת: גת

האם מותר לקחת תרופות לא-סטרואיד(NSAID) אחרי הזרקת אפידורל סטרואיד לכאבי פריצת-דיסק בגב? אם הכאבים נמשכים.

שילוב של סטרואידים עם NSAIDs עלול להעלות סיכון לתופעות לוואי בעיקר גסטרואינטסטינליות (כמו כיב מדמם). הזרקה אפידורלית עלולה לגרום לתופעות לוואי סיסטמיות ביניהן תופעות גסטרואינטסטינליות. השילוב אינו אסור, אך יש להשתמש במינון הנמוך ביותר היעיל לתקופה הקצרה האפשרית (הנחיה זו נכונה תמיד לטיפול ב-NSAIDs) וליידע את הרופא על הרעה בהרגשתך במידה ותהיה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי