תרופות מסוימות - מדוע עם הרבה מים?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/05/2016 | 22:54 | מאת: בתיה

שלום רב בעלון של תרופות לא מעטות כתוב שיש לבלוע עם כוס שלמה של מים או עם הרבה מים. ברצוני לשאול מה הרציונל העומד מאחורי כוס מלאה של מים בתרופות: סינטרואיד, לטרוזול ורוקסט. ומה תופעות הלוואי (או בעיות ספיגה?) אם לא מקפידים על כך? תודה וברכה בתיה

קיימות סיבות שונות להנחייה לשתיית מים בסמוך לנטילת טיפול תרופתי ביניהן מניעת נזק לרירית הושט, הקלה ביובש בפה, הידרציה מספקת שחשובה בתרופות מסוימות, הקלה על הבליעה וכו'. כיוון שאני לא רואה במה שתיית מים יכולה להזיק, הייתי ממליצה לך להקפיד על נטילה עפ"י המצויין בעלון לצרכן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי