חושבת להתחיל מחדש טיפול בציפרלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/05/2016 | 21:24 | מאת: א

שלום אני בת 18 והייתי לוקחת לפני כשנתיים כדור ציפרלקס כל יום במשך שנה ובחודשים האחרונים התחילו לי חרדות, אי שקט ומחשבות שמונעות ממני לפעמים לפעול בצורה נורמלית (ללמוד, לטייל, להיפגש עם אנשים ולהיות הרבה מחוץ לבית...) והחלטתי שאני רוצה להתחיל לקחת שוב ציפרלקס. אני לא כל כך זוכרת איך היה בפעם הקודמת שלקחתי אותו אבל אני זוכרת בחילות והתגברות של החרדות בהתחלה של הטיפול. תופעות לוואי בתרופות קצת מלחיצות אותי וכשאני קוראת על ציפרלקס הדברים שבעיקר מרתיעים אותי הם תופעות לוואי כמו ירידה ברמות הנתרן בדם ותסמונת סרוטונין, ממה לעשות בשביל למנוע תופעות כאלה וממה זה נובע? זה יכול להופיע גם לאחר טיפול ממושך או רק בהתחלה? אני גם רזה מאוד אז אולי התרופה יכולה להשפיע עלי יותר ואולי המינון צריך להיות קטן יותר. אני גם לוקחת סוכריות רסקיו כל יום בעקבות החרדות ומשהו כמו 5-10 טיפות של DR RECKEWEG R47 שלוש פעמים ביום, אפשר להמשיך לקחת אותם או שזה לא מסתדר עם הציפרלקס? תודה רבה!

תופעות הלוואי יכולות להיות מושפעות מגורמי סיכון של המטופל ולא להופיע רק בתחילת טיפול למשל כאשר מתחילים טיפול במקביל עם תרופות אחרות שיכולות לגרום גם לתופעות אלה ולכן יש ליידע את הרופא על כל שינוי במצבך הרפואי או על נטילת תרופות אחרות. אין לי מידע על תוספי התזונה שציינת. המידע על בטיחות תוספי תזונה ועל השפעות גומלין בין תוספי תזונה ותרופות מוגבל ולכן אין באפשרותי לענות על בטיחות השילובים. בנוגע למינון, הרופא יתאים אותו לפי מצבך הרפואי והתגובה האינדיבידואלית מבחינת יעילות ותופעות לוואי. במידה ואת חשה בהחמרה במצבך במהלך הטיפול, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך טיפול. בכל מקרה אין להפסיק את הטיפול בבת אחת ללא ייעוץ רפואי.

05/06/2016 | 21:32 | מאת: א

תודה רבה על התשובה! קודם כל, רציתי לדעת אם זה חשוב לקחת את התרופה באותה שעה בדיוק כל יום או שאפשר לקחת שעה מוקדם יותר או שעה מאוחר יותר? וגם אני בתקופת בגרויות ולא רציתי להתחיל עם חצי כדור בגלל תופעות הלוואי אז לקחתי במשך שבוע רבע כדור יום כן ויום לא ועכשיו עברתי לשבוע רבע כדור כל יום ושבוע הבא אני כנראה אקח חצי כדור יום כן ויום לא ואז חצי כדור (אם לא אצטרך לקחת שלם אז כנראה אמשיך עם חצי כדור) ושמעתי שלא מומלץ לקחת יום כן ויום לא, יש לדעתך בעיה עם המינון או עם האופן שבו אני לוקחת את הכדור? ואם כן אז למה זה לא מומלץ ואיך כדאי לקחת? תודה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי