משאף QVAR אירוסול וצרידות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/03/2016 | 14:49 | מאת: שוש

התחלתי להשתמש במשאף ארוסול QVAR100 לפני 4 ימים. (הרופא רשם לי AUTO אבל לא היה בבית המרקחת).התחילה אצלי צרידות. האם יש משאפים שהצרידות היא תופעת לוואי פחותה? מה אפשר לעשות כנגד הצרידות הנובעת מהתרופה ? (חוץ מלהפסיק אותה) תודה

התכשיר מכיל תרופה ממשפחת הקורטיקוסטרואידים בשם בקלומטאזון ומיועד למניעת התקפי אסטמה. צרידות ודלקת גרון הינן תופעות לוואי שכיחות של תכשירי קורטיקוסטרואידים בשאיפה ובינהם גם לתכשיר QVAR. המנגנון יכול להיות חולשה של השרירים באזור, גירוי מקומי או פטרת (למניעה תעזור שטיפת חלל הפה/לוע לאחר כל שימוש). לעיתים שינוי סוג המשאף למשל למשאף אבקה מפחית את שכיחות התופעה. תופעה זו חולפת לרב לאחר הפסקת השימוש בתכשיר. אם תופעת הלוואי בלתי נסבלת מבחינתךף יש לפנות לרופא להתאמת הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי