תרופות מעוררות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/01/2016 | 20:21 | מאת: בדוי

אני בן 23, יש לי בעיה של עייפות קשה בתקופה האחרונה והמליצו לי על תרופה בשם מודפיניל(פרוביג'יל) כאשר הבעיות הרפואיות שיש לי הן טלסמיה מינור, רישרוש בלב, ופריצת דיסק בגב בחוליה L4-L5 השאלה אם התרופה הזאת מסכנת אותי באופן מיוחד? קראתי שתופעות הלוואי הנפוצות שלה הן כאבי ראש, בחילה ותחושת אי נוחות בקיבה, אך בנוסף רשום כי קיימות תופעות לוואי נדירות כגון כאבים בחזה, טכיקרדיה, סחרחורת. האם מצבי הבריאותי יכול לגרום לתופעות הלוואי הנדירות?

לפני מתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי תוך התייחסות למצבו הרפואי של המטופל ולגורמי הסיכון שלו. אוושה בלב יכולה להופיע במחלות לב שונות, אך לא כל אוושה מעידה על מחלה. זהירות נדרשת במטופלים במחלות לב וכלי דם מסויימות- בחלק מהמקרים הטיפול אינו מומלץ ובחלק יש צורך במעקב רפואי תכוף. יש להיוועץ ברופא בנוגע להתאמת התרופה למצבך הרפואי. בנוסף, במידה והנך נוטל תרופות נוספות לטיפול בתחלואת הרקע, יש לבדוק האם קיימת השפעת גומלין בינן ובין התרופה פרוביג'יל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי