היי רציתי לדעת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/11/2015 | 15:31 | מאת: עדי

האם פופרס יכול לגרום להתקרחות/דלילות שיער במידה ויש שימוש תכוף בו? פופרס מכיל בתוכו נגזרות של כימיקלים ממשפחת הניטריטים, כשהנפוצים ביותר הם אמיל ניטרט, בוטיל ניטרט ואיזובוטיל ניטרט. אמיל ניטרט שימש בעבר לטיפול באנגינה ולהרעלת ציאניד.

"פופרס" אינו תרופה ובשל כך המידע והמעקב אחר תופעות לוואי, (בוודאי כאלה שאינן חמורות) לוקה בחסר . שאיפת חומרים אלה מסוכנת וגורמת לתופעות לוואי קשות, שעיקרן ירידה גדולה בלחץ הדם עד לגרימת איבוד הכרה, פגיעה במרכיבי הדם, הפרעות בקצב הלב, שבץ מוחי ואף מוות פתאומי. אין להשתמש בחומרים מסוג זה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי