שאלה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/09/2015 | 15:10 | מאת: שי לי

האם זה בסדר לקחת אצה כחולה ירוקה ותוסף ליבר אפ (של חברת נטע) כשלוקחים סרטרליין ואדרונקס לדיכאון ?

המידע המהימן על יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל. אציין מספר השפעות תיאורטיות שיש לקחת בחשבון כאשר משלבים את התכשירים: אצה כחולה ירוקה, ומספר מרכיבים בתכשיר ליבר אפ כמו Taraxacum וג'ינג'ר עלולים להשפיע על צימות טסיות ולעלות סיכון לדמם. לא ברורה המשמעות הקלינית של אפקט זה, אך המלצתי היא להיזהר בשילובם עם נוגדי טסיות/נוגדי קרישה או תרופות אחרות העלולות להגביר סיכון לדמם כגון תרופות נוגדות דלקת שאינן סטראידיות או תרופות מקבוצת ה-SSRIs כמו סרטרלין מחשש לדימום (חיצוני או פנימי). המרכיב ליקריץ עלול לגרום לעליית לחץ דם שהינה תופעת לוואי אפשרית של אדרונקס וכן להשפיע על רמותיו, קלנדולה עלולה להוסיף להשפעה סדטיבית של סרטרלין ועוד. לא ציינת את ההתוויות לשמן ניתן הטיפול בתוספי התזונה, אך כפי שציינתי קיימות השפעות גומלין אפשריות בין תוספי התזונה לתרופות ובמקרים רבים המידע התומך ביעילותם מוגבל. לפיכך, איני יכולה להמליץ על השילוב. במידה ואת מחליטה לשלב בכל זאת, יש ליידע את הרופא ולהיות במעקב אחר יעילות ובטיחות השילוב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי