התנגשות בין פרוקור ואלקוויס ובין אלוריל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/09/2015 | 09:52 | מאת: גדי

הי, אני סובל ממחלת גאוט ועד כה טיפלתי בעצמי באמצעות אלוריל 100 פעמיים ביום. הייתי מאוזן והתקפים כמעט ולא היו במשך הרבה שנים. לפני כחודש התחלתי לקבל פרוקור ואלקוויס נגד פרפורי פרוזדורים. מאז שאני מקבל כדורים אלה, ההתקפים חזרו לעתים קרובות ונראה לי שאלוריל הפסיק לשפיעה. האם לדעתכם יש התנגשות בין כדורים אלה ? האם יש היום בשוק תחליפים יעילים לאלוריל ? תודה ושנה טובה, גדי

התרופות פרוקור ואליקוויס לא צפויות להשפיע על פעילות אלוריל או לגרום להתקפי גאוט. אמנם במקרים מסויימים בהם תופעה חשודה מופיעה בסמוך להתחלת טיפול/עליית מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי אך אין האמור נכון בכל המקרים ויש לשלול גורמים נוספים. לא ציינת האם רמות חומצה אורית תקינות. מומלץ לפנות לרופא לבירור והתאמת טיפול במידת הצורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי