מתוטרקסאט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/08/2015 | 15:25 | מאת: בן

שלום אני מתחיל לקחת 15 מג פעם בשבוע לצורך טיפול בפריקרדיטיס ובכאבים המתלווים. מהם תופעות הלוואי שאני צריך לצפות וממה עליי להיזהר ולהישמר ובנוסף למה אני צריך לשים לב בעקבות החלשת מערכת החיסון. יש לציין שבמקביל מקבל חומצה פולית 3 פעמים ביום תודה.

05/09/2015 | 15:47 | מאת: ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

בן שלום, ההתוויה שעבורה הינך נוטל את התרופה היא לא נפוצה. מצורף בזאת קישור לעלון לצרכן: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/4363.pdf בעלון לצרכן מומלץ להסתכל על הפרקים של תופעות לוואי ותופעות לוואי המחייבות התייחסות מיוחדת. כמו כן, נא לקרוא את פרק האזהרות. במידה והנך נוטל טיפול תרופתי נוסף, יש לעבור על פרק התגובות הבין תרופתיות. בנוגע למתן של 3 פעמים ביום חומצה פולית לא ציינת את המינון שהינך לוקח. נראה שניתן לבדוק נקודה זו ולהיוועץ ברופא המטפל. בברכה, ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי