שאלה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/08/2015 | 07:51 | מאת: ליאת

שלום אני צריכה לקחת לעשרה ימים כדור סלקוקוס 200מג רציתי לדעת האם התרופה הזאת גורמת לבעיות שיניים כפי שצוין בתופעות לוואי שם..תודה

05/09/2015 | 15:38 | מאת: ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

תשובה: ליאת שלום רב, היות וחברת התרופות מחויבת לדווח על כל תופעות הלוואי האפשריות שהתרחשו עם התכשיר, גם בעיות שיניים נכללות ברשימה של תופעות הלוואי. כמו בכל תרופה, השימוש בסלקוקס יכול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. אם זאת, אין מה להיבהל למקרא רשימת תופעות הלוואי, ייתכן ולא תסבלי מאף אחת מהן. בכל מקרה שהנך מרגישה תופעות לוואי שלא צוינו בעלון זה, אם תופעת לוואי מהווה מטרד או מחמירה או אם חל שינוי בהרגשתך הכללית, עליך להיוועץ עם הרופא מיד. עדיין, במידה ואינך סובלת מאחד מהמצבים המופיעים בעלון לצרכן תחת הסעיף מתיי אין להשתמש בתכשיר (ראי פירוט מטה), אין מניעה לשימוש בתכשיר: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/celecoxib_pt_internet_alon_lezarhan_1263802892160.pdf (הסעיף מתוך העלון לצרכן העוסק בסוגייה "מתיי אין להשתמש בתכשיר" ? מטופלות בהריון בשליש האחרון, נשים מניקות, מטופלים עם רגישות לאחד ממרכיבי התרופה או לסולפונאמידים, מטופלים עם בעיות בתפקודי הכבד או הכליות או מטופלים שפיתחו אסטמה, פריחה או רגישות אחרת לאספירין ולתכשירים נוגדי דלקות אחרים שאינם סטרואידים, כולל מעכבים ספציפיים אחרים לאנזים COX-2. כמו כן, אין להשתמש בתרופה במידה והנך סובלת או סבלת בעבר ממחלת לב איסכמית או מכל מחלת לב אחרת, משבץ מוחי או מיני שבץ מכל סוג שהוא בלב או במח. אין להשתמש לפני או אחרי ניתוח מעקפים). בברכה, ד"ר יעל צנציפר שטרייכמן

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי