יובש בפה - בלתי נסבל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/08/2015 | 13:23 | מאת: שימי

היי, אני כרגע מטופל במוקסיפן פורטה 500 מג 3 פעמים ביום מיום חמישי שעבר, עקב דלקת גרון. בנוסף נוטל מפעם לפעם אופטלגין על מנת להוריד את החום בעיקר לפני שאני הולך לישון. הבעיה שהתחיל להופיע אצלי יובש קיצוני בפה בעיקר בזמן השינה. אני קם מספר פעמים בלילה וכל הפה שלי יבש, שפתיים סדוקות, אם אני נוגע בלשון היא קשה ומחוספסת יבשה לגמרי. אני שותה קצת מים וזה עוזר לי להירדם עד הפעם הבאה שאני מתעורר מהיובש הזה. זאת תופעת לוואי רגילה? יש משהו לעשות בשביל למנוע את היובש? אני לא מצליח לישון כמו שצריך.

יובש בפה יכול להיגרם ממגוון סיבות ביניהן תרופות. התרופה אופטלגין עלולה לגרום ליובש בפה במהלך הטיפול, ניתן לשקול להחליפה במידת הצורך בתרופה אחרת להורדת חום כמו תכשירים המכילים פרצטמול (לא משולבים בנוגדי גודש העלולים גם לגרום התופעה) . כאשר תופעה מופיעה בסמוך לתחילת טיפול תרופתי או עליית מינון ומשתפרת/נעלמת עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן לייחסה לטיפול התרופתי. בנוסף ניתן לנסות להוסיף לחות בחדר, שתיית מים במהלך כל היום, הימנעות משטיפת פה המכילה אלכוהול והימנעות מצריכת טבק וקפאין סביב השינה ולתסמינים במהלך היום ניתן להשתמש בסוכריות ללא סוכר. במידה ולא חל שיפור בתסמינים, פנה לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי