סידן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/06/2015 | 16:38 | מאת: אנה

שלום, האם סידן ללעיסה עדיף על פני סידן בנוזל ? יכול להיות שסידן בנוזל -קלמדין גורם לשילשולים,וזאת לאחר ששללו את כול האפשרויות האחרות. אנה

ספיגת סידן תלויה במספר גורמים בינהם גיל, סוג מלח הסידן, נוכחות מזון ותכולתו, חומציות הקיבה, ויטמין D , ויטמין C (אשר תורמים לספיגה)ואילו ברזל, מגנזיום ומזונות עשירים בסיבים עלולים לפגוע בספיגה. מלחי הסידן השונים, שונים בספיגתם ובריכוז הסידן שבהם. התוסף שציינת (אינו תרופה) מכיל מספר מרכיבים ואיני יכולה לחזות את כמות הסידן הנספגת ממנו. תופעת לוואי הצפויה מתכשירי סידן (לא בכל המטופלים ויש שוני בין התכשירים) הינה עצירות. במידה ותופעת לוואי הופיע בסמיכות לתחילת טיפול/עלייה במינון והשתפרה עם הפחתת מינון/הפסקת טיפול עולה הסבירות שניתן ליחסה לתרופה. במקרה זה התכשיר מכיל מגנזיום שעלול לגרום לשלשולים. קיימים תכשירי סידן אחרים, מומלץ להיוועץ ברופא או ברוקח.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי