יתר לחץ דם כתוצאה מטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/06/2015 | 07:58 | מאת: עמי

שלום, אני בן 62. סובל מזה שנים מיתר לחץ דם כרוני, אבל הוא בשליטה ומתאזן בלקיחת כדורים לכך. מזה כ-4 חודשים אני לוקח (חצי) כדור בשם מירו של 15 מ"ג. אמנם שיפר לי את השינה והפחית חרדות, אבל אולי בגלל זה עלה לי לחץ הדם, גם תחת כדורים ובבוקר הוא סביב: 147/100. האם זה יכול להיות שזה בגלל הכדור?

השיפור בתסמיני החרדה לא אמור לעלות ל"ד. עפ"י המחקרים הקליניים לתרופה, במינונים טיפולים לא צפויה עלייה בלחץ דם. עם זאת, קיימים דיווחים על יתר לחץ דם במהלך הטיפול בתכשיר אך לא ברור האם השימוש בתכשיר הינו הסיבה לכך . בנוסף, במידה והנך מטופל בתרופה קלונידין (נורמופרסאן)- פעילות מירו עלולה לנגוד את פעילות התרופה ובכך לגרום לעליה בלחץ דם. לסיכום עליית לחץ הדם יכולה להיגרם מהטיפול בתרופה או מסיבות אחרות כגון שינוי תזונתי, שינוי בפעילות גופנית או שינוי במצב הרפואי. כאשר תופעת הלוואי מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול/עליית מינון של תרופה או משתפרת/נעלמת עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול התרופתי. מומלץ לפנות לרופא לבירור ואיזון לחץ הדם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי