ג'ינסנג קוריאני+פלאויקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/05/2015 | 10:44 | מאת: אהובה

שלום. בגלל חולשה ותשישות הומלץ לי להשתמש בג'ינסנג קוריאני. אבל קראתי שעלול לגרום לדימום בגלל הפלאויקס. אשמח אם יוסבר מה הכוונה לדימום? פנימי או חיצוני? האם הסכנה גדולה? תודה

המידע המהימן על יעילות, בטיחות והשפעות גומלין של תוספי תזונה הינו מוגבל. קיימות עדויות שתיאורטית ג'ינסנג קוראני עלול להפחית צימות טסיות, פעילות הדומה לזו של פלוויקס. לא ברורה המשמעות הקלינית של אפקט זה, אך ההמלצה היא להיזהר בשילוב ג'ינסנג קוראני עם נוגדי טסיות/נוגדי קרישה מחשש לדימום (חיצוני או פנימי). הסיכון לדמם גם מושפע בגורמי סיכון נוספים כמו גיל, מצבי מחלה נוספים ותרופות נוספות. אציין כי העדויות התומכות ביעילותו של הג'ינסנג הקוראני בטיפול בעייפות אינן מספקות. איני ממליצה על השילוב. במידה ואת מחליטה לשלב בכל זאת, יש ליידע את הרופא ולהיות במעקב אחר יעילות ובטיחות השילוב.

02/06/2015 | 21:53 | מאת: אלה

אני לא מכירה את הג'ינסנג קוריאני, ממה זה מורכב? כן מכירה תוסף אחר ואף משתמשת בו - פיוזן של חברת סופהרב. אני לא חושבת שקיימת תרופת פלא לחולשה ותשישות (עשית בדיקות דם לבדוק שהכל בסדר?), אבל התוסף הזה קצת עוזר לי בשגרה ואני מרגישה קצת פחות תשושה ועייפה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי