תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/05/2015 | 17:37 | מאת: גאולה

שלום רב, בעלי בן 77 לוקח בכל יום את התרופות הבאות: מטפורמין אלטרוקסין ניאובלוק קומודין בזפיבראט מזה זמן הוא מתקשה בהליכה. בבדיקה אצל הנוירולוג הוא שלל פרקינסון ואירוע מוחי. ההבחנה שלו: חולשה פרוקסימלית של שרירי הירכיים. לדבריו החולשה יכולה להגרם מפגיעה בשרירים או פגיעה בעצבים. השאלה: האם יש לאחת מהתרופות הנ"ל תופעות לוואי של פגיעה בשרירים או בעצבים ? תודה על תשובתכם + הוספת תגובה

שתי התרופות שסביר יותר שעלולות לגרום לתופעות לוואי בשרירים הן התרופה בזפיבראט והתרופה נאובלוק (יכולה להתרחש עם תרופות נוספות ממשפחת חסמי בטא) העלולות לגרום לחולשת שרירים. כאשר תופעת לוואי מתרחשת עם התחלת טיפול/עליית מינון ומשתפרת עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול התרופתי. יש לציין כי גם תת פעילות של בלוטת התריס, חוסר איזון אלקטרוליטרי ומחלות מטבוליות, אנדוקריניות אודלקתיות שונות יכולות לגרום לכך. ומומלץ לפנות לרופא המטפל על מנת לשלול גורמים אחרים ובמידת הצורך לבצע שינוי תרופתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי