תופעות לוואי - קיורטן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/05/2015 | 13:39 | מאת: הילה

אני נוטלת קיורטן כבר 5 חודשים. בשבוע האחרון אני מתעוררת כל לילה ב-4 וחצי בדיוק... זו יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה? זה צפוי לעבור? אני כבר נרדמת בעמידה:) תודה

הפרעת שינה הינה תופעת לוואי אפשרית לתכשירי איזוטרטינואין (החומר הפעיל בקיורטן), עם זאת כאשר תופעת לוואי מתרחשת עם התחלת טיפול/עליית מינון ומשתפרת עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול התרופתי. כיוון שהנך מטפלת בתכשיר זמן רב וההתעוררות המוקדמת החלה השבוע, יתכן וקיים גורם אחר לכך. נסי להקפיד על שעות שינה קבועות, הימנעות מארוחה כבדה או פעילות גופנית מספר שעות לפני השינה, הימנעות מקפאין או תרופות מעוררות מספר שעות לפני השינה וכו'. במידה ושינויים אלה לא עוזרים ולא נמצא גורם אחר פני לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי