עצירות, ונפיחות בבטן .

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/04/2015 | 18:29 | מאת: מגר עינת גורליק

שלום בת 76 לכאבי גב קבלתי רוקסט וקספן 8 . ישנה עצירות ונפיחות בבטן. רוצה לציין שאני לוקחת בבוקר אומפרדקס ופרוביוטיקה.האם ניתן להחליף את הרוקסט במשהו אחר מתאים? ניסיתי כמה כדורים שונים ולא עזר. תודה

התכשיר רוקסט מכיל פרצטמול, קפאין וקודאין. אחת מתופעות הלוואי הידועות של קודאין הינה עצירות. עם זאת כאבי בטן ועצירות עלולים להיות גם תופעת לוואי של התכשירים קספו או אומפרדקס או להגרם ממצב רפואי . כאשר תופעות לוואי מתרחשות בסמוך לתחילת טיפול/שינוי מינון של תרופה או משתפרות עם הפסקת הטיפול או הפחתת מינון, עולה הסבירות שניתן לייחסן לתרופה. ניתן לשקול החלפת התכשיר רוקסט לתכשיר המכיל רק פרצטמול וקפאין (ללא קודאין), או לחילופין להפסיק את הטיפול בו למספר ימים ולבדוק אם יש שיפור בתופעה. במידה ואין שיפור, יש לפנות לרופא להמשך בירור והתאמת הטיפול. במקביל, יש להקפיד על תזונה עשירת סיבים ושתיית מים מספקת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי