מירו וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/02/2015 | 05:15 | מאת: Gg

שלום רב, אני בן 38 אובחנתי כסובל מהפרעת חרדה בקליניקה פרטית.טופלתי בעבר בזיפרקסה וסרוקסט שאותם כבר אני לא לוקח מלפני שנתיים. אני מטופל כעת במרפאה בריאות הנפש של כללית לוקח כרגע 15 מיליגרם=חצי כדור של מירו בשביל הפרעות שינה ונדודי שינה ומרגיש טוב מאד.עליי לציין שהפסיכיאטר שטיפל בי שם שיכנע וטוב שכך להפסיק עם הכדורים הנל כי בטיפול ממושך הם יכולים לגרום לי להפרעות מטבוליות.החשש שלי שהם כבר גרמו.לקחתי אותם מ2011-2013. בבדיקות דם האחרונות שעשיתי מלפני שבוע נמצא כולסטרול כללי 211 וכולסטרול LDL 160 .יש חריגה בערכים ורציתי לדעת בוודאות האם המירו קשור איך שהוא לעליה הזאת של הכולסטרול כי ידוע לי שהוא מעלה את הסרטונין ומשפיע על התיאבון.האם במינון זה יש השפעה ישירה /עקיפה לעליה זאת ? או מה שאני אוכל הוא זה שמעלה את הערכים הללו ולכן עליי לשנות תזונה ולעשות ספורט.... אני 1.80 שוקל 67 תודה רבה

עליה ברמות כולסטרול וטריגליצרידים הינה תופעת לוואי אפשרית של הטיפול בתכשיר מירו. במידה וערכים אלה היו תקינים לפני הטיפול בתכשיר ועלו לאחר תחילת הטיפול, עולה הסבירות שניתן לייחס עליה זו לטיפול בתכשיר. המנגנון לתופעות הלוואי של עליה במשקל, עליה בתאבון ועליה ברמות השומנים בדם אינו ברור במלואו. כנראה התרופה משפיעה על מספר מערכות המעורבות בתהליכים מטבולים בגוף. מומלץ להקפיד בתקופת הטיפול (ובכלל) על אורח חיים בריא ולעקוב אחר הצריכה הקלורית וצריכת השומן. במידה וערכי הכולסטרול נותרים גבוהים יש להיוועץ ברופא בנוגע לטיפול המתאים בהתאם לגורמי הסיכון שלך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי