אתופן לסירוגין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/02/2015 | 00:18 | מאת: אריאלה

שלום רב, ברצוני לשאול: האם מומלץ ליטול אתופן עם סותרי חומצה גם כאשר נוטלים כדור זה עם האוכל? אני נוטלת אתופן לכאבי גב פעם ב... דהיינו: לעתים פעם בשלושה ימים ולעתים פעם בשבוע, תלןי ברמת הכאב. המינון הוא תמיד (!) כדור אחד של 400 מ"ג בלבד. האם יכול להיות שגם במינון 'קל' שכזה ייתכנו צרבות קשות? בפרט באזור הבטן העליונה ובעיקר בשינה? האם מינון כזה יכול לגרום לגסטריטיס? תודה וברכה אריאלה

תרופות ממשפחת נוגדי דלקת לא סלקטיבים עלולות לגרום למגוון תופעות לוואי במערכת העיכול בחלק המשתמשים כגון בחילות, הפרעות עיכול, צרבת, גסטריטיס, דמם במערכת העיכול וכיב במערכת העיכול. הסיכון לתופעות הלוואי עולה עם עלייה במינון ובמשך הטיפול אך קיימים גורמי סיכון נוספים כמו עישון, שימוש באלכוהול, גיל מבוגר, כיב בעבר, טיפולים תרופתיים שונים וכו'. בכל מקרה אין ליטול תרופות אלה במקרים של כיב פפטי פעיל או היסטוריה של כיב. במידה והנך סובלת מצרבות קשות וכאבים בבטן עליונה מומלץ לפנות לרופא לבירור ולא ליטול תכשירים מסוג זה בטרם לכך ללא ייעוץ רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי