ריזלט וציפרמיל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/02/2015 | 10:51 | מאת: ד

שלום, הבוקר הייתי אצל נוירלוגית אשר רשתה לי ריזלט לטיפול במיגרנה. היא יודעת שאני מטופלת בציפרמיל. בבית המרקחת כשקניתי את ריזלט, הרוקחת אמרה לי שהשילוב בין שני הכדורים יכול לגרום לתסמונת מסכנת חיים. מה לעשות? הרי הנוירולוגית יודעת על הרקע הרפואי שלי וגם שאלה במיוחד על הציפרמיל ועדיין רשמה לי ריזלט. האם לקחת את הכדור או לוותר עליו ולהקשיב לרוקחת? אשמח לתשובה מהירה.

ככלל במתן שילוב תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון הטמון בתופעות הלוואי כתלות במצב הרפואי, גורמי הסיכון ומינוני התרופות הניתנות. שילוב של התכשיר ריזלט (או תרופות אחרות מקבוצת הטריפטנים ) עם תרופות המעכבות קליטה מחדש של סרוטונין (SSRIs) כמו ציפרמיל עלול לגרום לתסמונת סרוטונין שיכולה להתבטא בחוסר מנוחה, בלבול הזעה, הזיות, התכווצות שרירים, צמרמורת, עליית דופק, רעד ועוד. הסיכון תלוי בתדירות נטילת הריזלט, המינון וצריכת תרופות נוספות המעלות סרוטונין. ממליצה לעלות את חששותיך מול הרופא המטפל ולהחליט עמו על המשך הטיפול. אציין כי שילוב התרופות אינו אסור, אך דורש מספר אמצעי זהירות. במידה והוחלט לשלב את השניים, יש להיוועץ ברופא או ברוקח לפני נטילה של תרופה חדשה/צמחי מרפא, להימנע מנטילת תרופות נוספות שמעלות סרוטונין ולפנות לרופא במידה ואת חשה הרעה במצבך במהלך הטיפול המשולב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי