הסנפת בונדורמין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/02/2015 | 00:21 | מאת: דנה

שלום אני מטופלת בבונדורמין מזה חודשים אך נוטלת את הכדור אך ורק בימים מסויימים ולא בכל לילה(כפעם עד פעמיים בשבוע).אני סובלת שאני צריכה לשתות כדורים.הרבה פעמים אני מקיאה לאחר שאני לוקחת את הכדור.ניסיתי לרסק אותו ולשתות עם מים וסוכר ואני פשוט לא מסוגלת לבלוע את זה.אין כלל מה לדבר על המסה מתחת ללשון.דבר זה גורם לי מיידית לרפלקס הקאה. קראתי באינטרנט שניתן להסניף כדורים אך להזהר כי פעולה זאת גורמת להגברת הכדור.מה עלי לעשות?האם אני יכולה להסניף רבע מהכמות ובכך לחסוף מעצמי את כל ההסתבכות עם הכדור?אינני יודעת כיצד אגיב לפעולה שכזאת.יכולה להיות שגם פעולה כזאת תגרום לי להקיא.אך אני מחפשת דרך להצליח לקחת את הכדור.עלי לציין שאני מגיבה כך לכל כדור.ניסיתי כדורי שינה או הרגעה אחרים והכדור בונדורמין הוא הכדור היחיד שעוזר לי בלילות קשים.אני אשמח לתשובה ואם אסור להסניף כדור זה אני אשמח לדעת על דרכים אחרות.תודה רבה.

אופן השימוש המומלץ בתרופה הינו בבליעה (ניתן לחצות) או מתחת ללשון. הסנפת הכדור אינה מומלצת כלל, זוהי דרך מתן לא רשומה ולא מקובלת שעלולה לגרום נזקים ולהיות מסוכנת. קיימות אסטרטגיות לא תרופתיות לקידום שינה כמו הקפדה על היגיינת שינה, הגבלת שעות השינה במהלך היום, שיטות הרגעה שונות וכו' . במידה ובכל זאת יש צורך בטיפול תרופתי, קיימים תכשירים נוזליים למטרת הקלה על הפרעות שינה. תכשירים אלה מכילים חומרים פעילים אחרים (לא החומר הפעיל המצוי בתכשיר בונדומין)- מומלץ להיוועץ ברופא על התכשיר המתאים לך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי