דילגתם על שאלתי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/11/2014 | 01:25 | מאת: יעלה

לפני 2 הודעות שאלתי על סימבלטה. זה חשוב לי. אני סובלת ולא יודעת אם כדאי להפסיק או להמשיך?

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים, התרופה סימבלטה עלולה לגרום לכאב ראש בשכיחות גבוהה (בכ-14% מהמטופלים). לעיתים ישנה התרגלות לתופעת לוואי זו. עליית מינון עלולה שוב לגרום לכאב ראש. לעיתים קרובות הכאב עובר עם הסתגלות לתכשיר. גם חלק מתרופות ממשפחת ה-SSRIs ביניהן פרוזאק עלולות לגרום לכאב ראש בשכיחות גבוהה. תופעות לוואי ככאב ראש יופיעו בחלק מהמשתמשים מתרופות אלה (סימבלתה ו-SSRIs) בדרגות חומרת שונות ובחלק מהמקרים המצב ישתפר או יחלוף לאחר תקופת הסתגלות לתכשיר. אם פיתחת כאב ראש על טיפול אחד, אין זה אומר שתסבלי מטיפול אחר . במידה ותחושתך אינה משתפרת לאחר מספר שבועות ותופעת הלוואי אינה נסבלת מבחינתך ניתן לפנות לרופא להחלפת הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי