שאלה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/11/2014 | 10:32 | מאת: בחורה

שלום, אני בחורה בת 24, לפני שבוע התחלתי להרגיש בחילות עם שלשולים ( אולי כתוצאה מפיצה שאכלתי בחוץ) הלכתי לרופא נתן לי פרמין, השתמשתי בו ולא עזר, הלכתי לרופא אחר אמר לי שיש לי דלקת במערכת העיכול, הוא שאל אותי כמה שאלות ולא עשה לי צילום כדי שידע האם מדובר בדלקת או לא, האבחנה היתה דרך כמה שאלות, הוא נתן לי דיספטיל פורטה והיום אני מרגישה הקלה במצבי, השאלה שלי: אני סובלת ממחלת השימוטו, עם תת פעילות קלה בבלוטה, הבלוטה מוגדלת קצת, האם תרופה דיספטיל פורטה חמורה אם יש בעיות בבלוטת התריס?

עפ"י מקורת ספרות מסוימים, אנטיביוטיקה מסוג דספטיל עלולה להשפיע על תפקוד בלוטת התריס. בשל העובדה שאין מידע רב וחד משמעי על השפעה זו אני ממליצה לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול ולצורך בניטור במהלכו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי