תופעת לוואי של טופמקס - נימול ועיקצוץ באזור השפתים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/10/2014 | 23:01 | מאת: שרה מרקוס

זה כבר שנה שאני נוטלת טופמקס, בהוראת רופא כאב, לצורך מניעת מיגרנה. בשבועיים האחרונים התחילו להופיע אצלי עיקצוצים והרגשת נימול מסביב לשפתיים ובאזור הסנטר. תרופות נוספות שאני לוקחת הן ציפרלקס (כבר משנת 2007) ולנטון (לטיפול בגסטריטיס). האם יש קשר בין התרופות שאני לוקחת לבין התופעות הללו? תודה מראש על התיחסותכם.

הרגשת נימול הינה תופעה שכיחה מאוד של הטיפול של הטיפול בטופמקס למניעת מיגרנות, אך עלולה גם להתרחש במהלך הטיפול בציפרלקס ובשכיחות נמוכה מאוד אף עם לנטון. קביעת קשר בין תכשיר לתופעת לוואי אינה פשוטה. בד"כ התרחשות התופעה סביב מועד תחילת נטילת התכשיר/העלאת מינון או היעלמותה עם הפסקת השימוש/הפחתת מינון מעלים את הסבירות כי קיים קשר בין השניים, חזרת תופעת הלוואי עם החזרת הטיפול בתכשיר לאחר הפסקתו מחזקת מאוד את הקשר בין תופעת הלוואי לתכשיר. כיוון שידוע שהתרופה טופמקס עלולה לגרום לתופעת לוואי זו בשכיחות גבוהה, יתכן ומדובר בתופעת לוואי מהטיפול התרופתי בה. במידה ותופעת הלוואי מטרידה, ניתן לפנות לרופא להיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול. אם תופעה זו מחמירה, יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי