פרדינזון / תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/10/2014 | 08:31 | מאת: יפית ב.

שלום . לפני 10 ימים סיימתי טיפול בפרדינזון שארך חצי שנה (בעיה בבלוטת התריס שהשתבשה כתוצאה מפרוקור ) הפסקת נטילת הכדור היתה בפיקוח רפואי . יש לי שתי שאלות : האחת - מתי מסתיימות תופעות הלוואי של הכדור ( הופיעו אצלי כל התופעות , השמנה , שיעור , נפיחות וכו'). שאלה שניה - מתי פגה השפעת הכדור ? נ.ב - הפרדינזון בסבירות גבוהה פתר לי בעיית אי ספיקת לב והפרעות קצב.(לפרטים נוספים ניתן ליצור עימי קשר טלפוני )

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. התופעות שתיארת הינן תופעות לוואי ידועות של תכשירי סטרואידים. פעילותה הפרמקולוגית של התרופה מורכבת ואינה ברורה במלואה ומשך השיפור במצב המחלה משתנה ממטופל למטופל וכתלות במצבו הרפואי (גם לאחר שהתרופה כבר לא נמצאת בגוף). שיפור בתופעות הלוואי יתרחש בהדרגה אך גם פה התגובה שונה ממטופל למטופל. ישנן תופעות לוואי של סטרואידים כמו דיכוי הציר ההיפותלמי שעלולות לחלוף תוך מספר חודשים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי