נטילת ברקסין בזמן טיסה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/09/2014 | 15:51 | מאת: טל

אורתופד רשם לי ברקסין לדלקת בברכיים, כדור אחד ליום למשך 10 ימים. אני אמורה לטוס שבוע הבא לארה"ב, האם יש סכנה להמשיך ליטול את התרופה גם במהלך טיסה ארוכה?

ככלל חוסר תזוזה ממושך כמו ישיבה במטוס הוא גורם סיכון לפקקת ורידים DVT)) לכשעצמו. ישנם גורמי סיכון נוספים לפקקת ורידים כמו: ניתוח באזור האגן או הרגליים, נטילת אסטרוגן (בגלולות למניעת הריון), הריון ועד כשישה שבועות אחרי הלידה, היסטוריה משפחתית, מחלות לב וכו'. לאחרונה מחקרים הראו כי שימוש בתרופות מקבוצת ה-NSAIDs כמו ברקסין מעלה את הסיכון לפקקת ורידים. לכן, אם קיימים אצלך גורמי סיכון נוספים מומלץ להיוועץ עם הרופא לגבי המשך טיפול בתרופה ולגבי טיפול מונע. ככל בטיסות על מנת למנוע מצבי קרישיות יתר מומלץ: יש להימנע ממצבים סטטיים ממושכים, מומלץ לשתות הרבה מים ולמנוע התייבשות ולהימנע משתית אלכוהול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי