נטילת תרופה לשיכוך כאב כרוני

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/09/2014 | 20:37 | מאת: באדרי בארוך

אני בם 31, לפני 4 חודשים עברתי ניתוח דיסקוטמיה מסובך בחוט השדרה, הניתוח נכשל וכתוצאה יש לי כאבי כרונים בגב וברגליים, אי לכך אני נוטל תרופה של טרגין 20 על בסיס יום יומי שני כדורים ליום למשך תקופה של חודשים שכבר עברו, ואולי לעוד תקופה לא קצרה לעתיד הקרוב עקב כאבים בלתי פוסקים. בדרך כלל אני בריא מכל מחלה אלא רק מה שצויין בעמוד השדרה. רציתי בבקשה לדעת האם לקיחת התרופה טרגין 20 תביא לאיזה נזק כלשהוא בגוף או לכל דבר שלילי שיכול להתרחש עקב נטילת התרופה לאורך תקופה של חודשים, חוץ מעניין של ההתמכרות או התלות לתרופת הטרגין 20..?

ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבתופעות הלוואי. טיפול בכאב היא סוגיה מורכבת ממספר אלמנטים של מקור הכאב משכו סבילותו על ידי המטופל ותגובתו לסוגים שונים של טיפול, על כן כל מקרה נבחן לגופו. בהתאם לשיקולים אלה נבחרה עבורך התרופה טרגין . בטיפול ממושך בתרופה יש לשים לב לתופעות הלוואי המופיעות בעלון לצרכן כגון: עצירות, נמנום, חוסר תאבון וכו' . בנוסף, יש לשים לב לסיכון קיים של התמכרות לתרופה ומצד שני לתופעה של סבילות המצריכה מינונים הולכים וגדלים עם הזמן על מנת לשמר את יעילותה. על כן במהלך הטיפול בתרופה, יש להיות תחת השגחה רפואית תוך הערכה תקופתית של המשך הטיפול בתכשיר בהתחשב ביעילותו, במצב הרפואי של המטופל ובתופעות הלוואי. במידת הצורך בהפחתת מינון /העלאת מינון /הפסקת טיפול יש להיוועץ ברופא המטפל ולקבל הנחיות ממנו. אדגיש כי הפסקת או הפחתת מינון לאחר שימוש ממושך יש לבצע באופן הדרגתי בהתאם להנחיות הרופא

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי