ליריקה והצטברות נוזלים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/09/2014 | 18:15 | מאת: עירית

שלום רב, התחלתי לפני 4 חודשים ליריקה 75MG פעמיים ביום. מאז עליתי בכמה ק"ג ולמרות דיאטה קפדנית לא מצליחה לרדת. השאלה אם יכול להיות שהתרופה גורמת להצטברות נוזלים? אני מודעת מאד לזה שהיא מגבירה תאבון. האם יכול להיות שה-ת.ל. של הצטברות נוזלים מתרחשת בריאקציה עם עוד תרופות. (אינוביס, בקלוסל, פרוזאק ועוד).

ככלל כל טיפול תרופתי מלבד הפעילות הפרמקולוגית הרצויה, עלול לגרום לתופעות לוואי. במתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול התרופתי מול הסיכון שבתופעות הלוואי. צבירת נוזלים, עלייה בתיאבון ועלייה במשקל הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות של התרופה. העלייה במשקל לא תמיד נגרמת כתוצאה מצבירת נוזלים . יש לפנות לרופא לברר ממה נובעת העלייה במשקל ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול בתרופה כתלות במקור העלייה במשקל, בהתוויה/יעילות התרופה ובגורמי הסיכון שלך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי