קנביס רפואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/09/2014 | 09:01 | מאת: רוני

שלום, אני זכאי לרשיון לקנסיב רפואי עקב כאבים איומים ובעיות גסטו. לאחרונה נתקלתי במאמר של ד"ר גור - רופאת כאב (שבעצמה רושמת גם מרשמים לקנביס רפואי לפי המאמר) ובו היא כותבת על סמך מחקרים רפואיים שקנביס גורם לבעיות רציניות - מנוון את המוח עם הזמן - נזק בלתי הפיך, עם הזמן מביא להפרעות נפשיות ועוד... זה נשמע מבהיל - האם קנביס רפואי הוא אכן בטוח לשימוש או שומר נפשו ירחק...?

ככלל, כל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הפרמקולוגית הרצויה עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. תופעות הלוואי שונות בחומרתן חלקן ידועות וחלקן בלתי צפויות . חלק מתופעות הלוואי חולפות לאחר הפחתת מינון או הפסקת טיפול וחלקן קבועות. ד"ר גור במאמרה מנפצת את המיתוס על בטיחות הטיפול הצפויה מ"חומרים טבעיים" . חשוב להבין שלקאנביס יש תופעות לוואי כמו לכל תרופה אחרת הניתנת לטיפול בכאב. ד"ר גור מדגישה שהתכשיר לא יעיל לכל המטופלים , עובדה הנכונה גם עבור טיפולים תרופתים אחרים. יש לקחת בחשבון שהקנאביס הוא צמח וככזה כמות החומרים הפעילים משתנה והפעילות /תופעות הלוואי פחות צפויות מאשר לתכשירים תרופתיים. לכן המלצתי, כהמלצת ד"ר גור שמתן טיפול זה אמור להיות עפ"י שיקולי סיכון מול תועלת בהתאם להתוויות תחת השגחה של רופא בעל ניסיון בטיפול זה ובמינון הנמוך האפשרי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי