כדור מירו 30

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/08/2014 | 09:15 | מאת: נועה

שלום לוקחת חצי כדור מירו בערב . 1. האם ניתן לקחת סירקדין יחד עם מירו( מירו לא פתר את הפרעות שינה) 2.האם מירו מעלה רמות כולסטרול בדם תודה מראש על תשובתכם

לשאלתך הראשונה, לא ידועה השפעת גומלין בין שתי התרופות, אך יש לקחת בחשבון שהן תרופות שגורמות לישנוניות ושילובן עלול לגרום לאפקט מוגבר לפיכך במהלך השימוש בהן יש להיות מודע לאפקט זה ולהיזהר בפעולות הדורשות ערנות כמו נהיגה. אציין כי התכשיר סירקדין מיועד לטיפול בנדודי שינה המוגדרים "ראשונים" שאינם נובעים מסיבה מזוהה כמו מצב נפשי, רפואי וסביבתי ולכן יש להיוועץ ברופא בנוגע להתאמת התכשיר למצבך הרפואי. כמו כן כיום התכשיר מותווה לטיפול בבני 55 ומעלה, טיפול בגילאים צעירים יותר דורש אישור מיוחד. לשאלתך השנייה, כמו לכל טיפול תרופתי גם הטיפול בתכשיר מירו עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים ומתן טיפול זה הוא בהתאם לשיקולי סיכון מול תועלת של הרופא המטפל. הטיפול בתרופה עלול לגרום לעליה ברמות כולסטרול וטריגליצרידים (בכ-8% ו-3% מהמטופלים בהתאמה יחסית לקבוצת הביקורת), מומלץ לנטר פרמטרים אלה עפ"י שיקול דעת רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי