שאלה לגבי אנזים 5AR רדוקטאז

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/08/2014 | 11:56 | מאת: מאור

אני שואל כאן כי לא מצאתי מקום אחר מתאים יותר. ידוע לי שיש 2 סוגים של 5 אלפא רדוקטאז והתרופה נגד התקרחות פינסטרייד(פרופסיה) משפיעה בעיקר על סוג 2 האחראי לזקיקי השיער. האם סוג 1 קשור לתפקוד הכללי של הגוף/מוח ? במידה ואטול תרופה המעכבת גם את סוג 1, אילו תופעות יכולות להיווצר ? תודה

ישנם 2 איזואנזימים עיקריים של 5 אלפא רדוקטאז המפוזרים ברקמות שונות. בנוכחות האנזים 5-אלפא רדוקטאז ההורמון טסטוסטרון הופך להורמון5 -אלפא דהידרוטסטוסטרון, הפעיל יותר. שתי התרופות המעכבות אנזים זה הן פינסטרייד, המעכב בעיקר אנזים סוג 2 (קיימים תכשירים במינון 1מ"ג להגברת צמיחת שיער ותכשירים במינון 5 מ"ג לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית) ודוטאסטריד, המעכב בעיקר אנזימים סוג 1 ו-2 (תרופה הניתנת לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית). תופעות הלוואי האופייניות של עיכוב האנזים הן תופעות לוואי מיניות כגון ירידה בחשק המיני, אלרגיה, הגדלה/רגישות בשד. רשימת תופעות הלוואי המורחבת, הספציפית לתרופה, ודרכי התמודדות עמן מופיעה בעלון לצרכן המצורף לתכשיר. אם במהלך הטיפול התרופתי אתה חש בהרעה במצבך או בתופעות לוואי אשר אינן חולפות /מאוד מטרידות /מחמירות, יש להתייעץ עם הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי