פרדניזון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/08/2014 | 00:29 | מאת: מימי

אני לוקחת פרדניזון באופן רציף מזה 3 חודשים בשל אמפיזמה קשה. התחלתי ב - 40 מ'ג , אח'כ ירידה ל-20 מ'ג וכרגע 10 מ'ג. בעשרת השנים האחרונות משקלי היה די קבוע , אך עם נטילת הפרדניזון משקלי עלה בבת אחת ב- 6 ק'ג ללא שינוי בתזונה עליה אני מקפידה. מדוע פרדניזון גורם לעלייה כה דרסטית במשקל ,גם אם איני אוכלת מעבר ל - 1000 קלוריות ליום ואף פחות ? אנא , השיבו לי כי לא מצאתי תשובה לתופעה המטרידה הזו ? מצפה בקוצר רוח לתשובתכם ואולי לכמה טיפים. דרסטית במשקל

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. פני ירח, עלייה בתיאבון, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים הינן תופעות לוואי ידועות של תכשירי סטרואידים. במתן טיפול תרופתי על הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון אך תתכן גם במינון נמוך יחסית בטיפול ממושך. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. יתכן שהפחתת המינון שבוצעה תשפר את המצב, אך זה יקח זמן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי