סרווקואל 300 מ,ג xr

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/07/2014 | 14:58 | מאת: פורטונה

שלום התחלתי הכדור לאחר ציפרמיל 20 מ"ג לא כל כך עזר הפסכאטרית מסרה להמשך עם ציפרמיל ונתנה סרוקואל xr מסרה 1 ביום לקחתי 150 מ"ג וישנתי רוב הזמן מסרה לאחר 3 ימים לקחת 300 מ"ג שאלתי יכול להיות נזק בן 2 התרופות? מה תופעותהלואי של סרווקואל אני אדם עובד ולא רוצה להרגיש ישנוני בנוסף הכדור עוזר לאנשים שהחל אצלם ocd תודה

ככלל במתן שילוב תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון הטמון בתופעות הלוואי כתלות במצב הרפואי, גורמי הסיכון ומינוני התרופות הניתנות. קבוצת התרופות אליהן משתייכת סרוקואל עלולה לגרום בעיות בקצב הלב (הארכת מקטע QT). התרופה ציפרמיל עלולה גם היא לגרום לכך בשל כך שילוב שתי התרופות עלול להעלות יותר סיכון להארכת מקטעQT. מומלץ לפנות לרופא המטפל בהקדם ולהיוועץ עמו בנוגע לבטיחות הטיפול המשולב. ולשאלתך בנוגע לעייפות במהלך הטיפול, כמו בכל תרופה, השימוש בסרוקואל עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. עייפות וישנוניות הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות של הטיפול בסרוקואל, תופעות אלה עשויות לעבור לאחר תקופת הסתגלות לתכשיר. יש להיזהר בתקופה זו מביצוע פעולות הדורשות ריכוז כמו נהיגה ולהיות מודע לסיכון לנפילות. במידה ותופעות אלה ממשיכות ומטרידות, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו על המשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי