שימוש בתרופות מסוג Nsaid's ואספירין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/06/2014 | 12:09 | מאת: ריטה

שלום, אני חולה באסטמה ויש לי גם פוליפים באף. נאמר לי ע"י רופא כי בגלל השילוב של אסטמה ופוליפוזיס - אסור לי להשתמש בתרופות המכילות אספירין כי אני עלולה למות. אני נוטלת לעיתים רחוקות ADVIL לכאבי ראש כשאקמול לא עוזר. אבקש לדעת מה בדיוק הסכנה, האם ניתן ליטול תרופות אלה לעיתים רחוקות ולא בזמן התקף אסטמה? תודה

התקף אסטמה הנגרם ע"י שימוש באספירין מתרחש בד"כ בחולי אסטמה הסובלים מפוליפים וסינוסיטיס . התופעה נגרמת ככל הנראה על רקע השפעתם הפרמקולוגית של אספירין ותרופות מקבוצת ה-NSAIDs (נוגדי דלקת שאינם סטרואידים) שבסופו של דבר מובילה להתקף אסטמה שעלול להיות חמור ולהביא לאשפוז. למניעת התקפים אלה קיימת האזהרה לא לטפל בתרופות ממשפחה זו במטופלים עם אסטמה ופוליפים. אבחנה וודאית נעשית ע"י בדיקה ספציפית בהשגחת רופא או ע"י היסטוריה של תגובה קודמת לתרופות אלה. ישנן תרופות בעלות פוטנציאל נמוך יותר לעורר תגובה כגון אקמול או נוגדי דלקת שאינם סטרואידים סלקטיבים. יש לפנות לרופא להתאמת הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי