משככי כאבים אנטי דלקתיים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/05/2014 | 00:22 | מאת: בתיה

שלום רב בת 64. מעדתי ונפלתי על 'עצם הזנב'. עבור הכאבים הקשים נרשמו לי כדורי ברקסין 20 מ"ג. בדרך כלל אני נוטלת במקרים כאלה אתופן (או ארקוקסיה). נטלתי ברקסין 5 ימים ולא חל כל שינוי בכאב. לציין שבעבר אתופן אכן עזר(ועדיף לי גם מארקוקסיה). שאלתי: מה ההבדל בין הכדורים הללו ומדוע העדיפה הרופאה את הברקסין? האם כדאי לי להמשיך בנטילתו? הרופאה טענה שהוא פחות מזיק לקיבה. האמנם? וגם: האם אוכל לעבור בשלב זה לאתופן? ואולי יש ליצור מרחק כלשהו מהברקסין בטרם המעבר לאתופן? בתודה וברכה בתיה

כל התכשירים שציינת שייכים למשפחת נוגדי הדלקת הלא סטרואידים. התרופה ארקוקסיה הינה נוגדת דלקת שאינה סטרואידית המעכבת COX-2 באופן סלקטיבי וכך לא מעוכבת פעילותו של האנזים COX1, האחראי על ייצור הפרוסטגלנדינים המגנים על רירית הקיבה. עם זאת העיכוב הסלקטיבי עלול לגרום לעלייה בסיכון לתופעות לוואי לבביות. אציין כי כל התרופות נוגדות הדלקת שאינן סטרואידים עלולות להעלות שכיחות תופעות לוואי קרדיווסקולריות וכלייתיות במידה זו או אחרת ולכן הטיפול בהם מומלץ לפרק הזמן הקצר ביותר ובמינון הנמוך ביותר היעיל. למיטב ידיעתי התכשיר אתופן אינו גורם ליותר תופעות לוואי במערכת העיכול מהתכשיר ברקסין. ככלל לכל טיפול תרופתי יש תופעות לוואי ולכן לפני החלטה על מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי בהתאם למצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. כיוון שאת טוענת שאת ממשיכה לסבול מכאב למרות הטיפול בתכשיר מומלץ לפנות לרופא המטפל להתאמת הטיפול. אני ממליצה לא ליטול תרופה אחרת מקבוצת נוגדי הדלקת הלא סטרואידים באותו יום שנטלת את המינון היומי של ברקסין, אך אין צורך בהפרדה מעבר לכך. המלצה על תכשיר ומינון תינתן ע"י הרופא

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי