השמנה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/02/2013 | 09:14 | מאת: שלום

שלום! האם השימוש בלוסטראל מוביל להשמנה מהתרופה עצמה או שעלול להוביל להגברת התיאבון והוא שעלול להוביל להשמנה? האם אין לתרופה הזו, ואולי לתרופות ssri אחרות, השפעה על ה TSH ומכאן שינויים במשקל? במילים אחרות - האם השימוש בלוסטראל לא יוביל להשמנה אם אני מקפידה על תפריט תקין? (פשוט קראתי תלונות על מטופלים שלא שינו את התפריט ובכל זאת עלו במשקל). הדבר מטריד אותי ביותר. תודה רבה!!!!

17/03/2013 | 08:09 | מאת: ד"ר דניז אינבינדר

כל התרופות ממשפחת SSRI יכולות לגרום להשמנה. כמו כן, תופעת לוואי נדירה שלהן (פחות מ-1% מהמקרים) הינה עליה ברמות TSH העלולה לגרום לעליה במשקל. על מנת להפחית את הסיכון להשמנה מומלץ לשמור על תזונה מוקפדת ולבצע פעילות גופנית. כמו כן, ניתן להתייעץ עם דיאטנית.

25/06/2013 | 17:57 | מאת: אני

מורידות את רמת המטבוליזם בצורה משמעותית ולכן נשגרמת השמנה קראתי גם על אנשים שזמן רב אחרי שהפסיקו לא הצליחו לחזור למשקל הקודם שלהם בקיצר תתרחקי

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי