אמיקצין - האם בטוח?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/11/2013 | 23:03 | מאת: דגנית

שלום רב, אמי, אשה בריאה בת 78, נמצאת עכשיו בבית חולים ומקבלת טיפול עבור חיידק בדם (בעקבות דלקת בדרכי השתן). במשך 4 ימים, היא קיבלה רוצפין דרך הוריד ומהים בערב הטיפול עבר לאמיקצין. גלשתי קצת באינטרנט וקראתי על לא מעט תופעות לוואי כגון איבוד שמיעה ובעיית כליות (במיוחד אצל אנשים מבוגרים). האם תופעות הלוואי האלה אכן שכיחות ואם כן, האם יש תרופה אחרת שניתן לעשות בה שימוש? תודה רבה מראש.

ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לפני מתן טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלואי. איבוד שמיעה ופגיעה כלייתית הן אכן תופעות לוואי ידועות של אנטיביוקות מסוג אמינוגליקוזידים (משפחה אליה משתייך תכשיר האמיקצין). כאשר התכשיר ניתן במינון מותאם תוך מתן הדרציה מספקת למטופלים בעלי תפקוד כלייתי תקין הסיכון מופחת. הסיכון מוגבר במתן למטופלים בעלי תפקוד כלייתי לקוי ואלו הנוטלים תרופות אחרות העלולות לפגוע בכליות. במקרים אלו נדרשת זהירות. למידע נוסף נא לפנות לרופא המטפל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי