תופעות לוואי של רספירדל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/01/2019 | 21:45 | מאת: גולדי

שלום הבן שלי חולה בסכיזופרניה והוא נוטל מזה שבוע 2 מיליגרם כדורים בשם רספירדל הוא נראה מותש עייף יש לו סחרחורות קשות וכאבי ראש האם צריך להפסיק לקחת את הכדורים האלה או לחזור לקחת מיליגרם אחד אשמח לתגובתכם

כמו בכל תרופה, השימוש בריספרדל (המכילה את החומר הפעיל Risperidone) עלול לגרום לתופעות לוואי. ישנוניות, כאב ראש וסחרחורת הינן תופעות לוואי שכיחות לטיפול בתרופה. תופעת לוואי כגון עייפות חמורה יותר במספר השבועות הראשונים לטיפול ויתכן ותשתפר לאחר מכן ולכן לעיתים התאמת מינון מתבצעת בהדרגה ע"י הרופא. במידה והטיפול ניתן אחת ליום, ניתן לשקול נטילה בערב. בכל מקרה, אין להפסיק את הטיפול או לבצע שינוי במשטר התרופתי ללא ייעוץ רפואי, הפסקת הטיפול עלולה לגרום לחזרת התסמינים של המחלה. יש לפנות לרופא, ליידע אותו על תופעות הלוואי ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי