ברינטליקס 2.5 מג לתקופה ארוכה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/01/2019 | 11:58 | מאת: יוספיפוב

שלום ד"ר, התחלתי לקחת ברינטליקס לחרדה לפני 4 ימים וכבר מרגיש השפעה לטובה על החרדה והריכוז, אך תופעות לואי קשות של כאב ראש ובחילות. ירדתי ל 2.5 מג אתמול ותופעות הלוואי פחתו. אצלי מניסיון מינונים נמוכים מאוד משפיעים. האם גם ברינטליקס 2.5 מג יכול להשפיע עם הזמן? האם שווה לחכות ולנסות?

טווח המינונים אשר נבדק במחקרים קליניים ליעילות הינו 5-20 מ"ג ליום. המינון נקבע בהתאם לתגובה לטיפול כאשר המינון ההתחלתי והמומלץ במבוגרים מתחת לגיל 65 הינו 10 מ"ג והמינון ההתחלתי במבוגרים מעל גיל 65 הוא 5מ"ג כך שלא ברור האם מינון נמוך יותר יהיה יעיל. כמו כן, חשוב לזכור כי תתכן הסתגלות לתופעות הלוואי והן יכולות לחלוף עם המשך הטיפול (תוך כשבוע-שבועיים). לא מומלץ לבצע שינויים במינון התרופה על דעת עצמך, יש לפנות לרופא ליידע אותו בנוגע לתופעות הלוואי ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי