נגישות
נגישות

נטילת טמוקסיפן יחד עם פאקסט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/11/2018 | 16:37 | מאת: רחלי

שלום לרופאים, אני נוטלת טמוקסיפן מס. שנים עקב סרטן שד. רופא משפחה כתב לי רצפט נגד חרדה, כדורי פאקסט. האם מותר ליטול יחד את שניהם מאחר ובעלון לצרכן רשומה מעין אזהרה. קראתי בגוגל שרצוי להחליף את הכדור למשפחת ציפרלקס. אין לי תופעות לוואי, ואני לוקחת כבר תקופה את 2 הכדורים. תודה על מענה. חג חנוכה שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

השפעת הגומלין בין שתי התרופות עדיין לא מאוד מבוססת מבחינת קלינית, אך המנגנון האפשרי הוא ירידה ברמות המטבוליט הפעיל של tamoxifen ע"י Paroxetine (החומר הפעיל בפאקסט). עדיין לא ברור האם ירידה זו מעלה סיכון לחזרת סרטן או לא (קיימות עדויות סותרות). כלומר יש מנגנון אפשרי אך לא ידועה המשמעות הקלינית של השפעת הגומלין. מומלץ לדון עם הרופא על הטיפול המשולב ועל החלופות האפשריות. ההחלטה בסופו של דבר תהיה על בסיס הערכת התועלת מול הסיכון הפוטנציאלי.

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי