תופעות לוואי Attent, Stratera

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/11/2018 | 22:34 | מאת: אשת מקצוע

פסיכיאטר התווה טיפול משולב של סטרטרה ואטנט כדי לטפל בהפרעות קשב . זאת היות ואטנט גורם לבעיות שינה בלילה וסטרטרה משפרת יכולצת להרדם ומאפשרת שינה . שילוב מקובל בגלל ת. לוואי של כל אחת מהן ? ילד בן 11.5 שלא הולך לביס בגלל העדר השינה בלילה

לרב עדיף טיפול בתרופה אחת להפרעות קשב וריכוז (סטימולנט או atomoxetine), אך לעיתים יש צורך בטיפול משולב בעיקר במקרים של תגובה חלקית לטיפול או הגבלת מינון בשל תופעות לוואי וכן הפרעות או מצבי מחלה נילווים. במידה ולא ניתן היה לקבל יעילות מספקת עם תרופה אחת ללא תופעות לוואי והרופא החליט כי יש צורך בשתי התרופות, לאחר ששקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכונים הפוטנציאלים בהתאם לרקע הרפואי של הילד, מומלץ להיוועץ עימו בנוגע להנחיות מעקב הנדרשות(למשל לחץ דם ודופק בהתאם לצורך) וכן וליידע את הרופא במידה ומופיעות תופעות לוואי או במידה והשילוב אינו יעיל כמצופה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי