שימוש בדיפרוספן זריקה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/06/2017 | 15:44 | מאת: אמיר

אני משתמש כבר שנה בזריקות דעפרוספן לבעיות עור, בקצב של פעמיים לחודש, תוצאות שהתקבלו מבדיקת דם לאחרונה , גילו כולסטרול גבוה שווה 380, טריגלצרידים נורמלים, האם הרמה הגבוהה של כולסטרול נובעת משימוש מתמשך בדיפרוספן ?

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. רמת ה LDL (הכולסטרול ה"רע") יכולה להיות מושפעת מגורמים רבים- בהם מצבים רפואיים, גנטיקה אורח חיים ודיאטה. ככלל, תופעות לוואי הנובעות משימוש בסטרואידים הן לרוב תלויות מינון ושכיחותן עולה בשימוש במינונים גבוהים של סטרואידים. יחד עם זאת- הרבה מתופעות הלוואי של סטרואידים עלולות להתרחש גם בשימוש ממושך וכרוני במינונים נמוכים. לנטילת סטרואידים עלולה להיות השפעה מטבולית על הגוף, אך מחקרים שבדקו את ההשפעה של נטילת סטרואידים על פרופיל השומנים בגוף הראו תוצאות סותרות, וחלק מהם אף הוכיחו השפעה מיטיבה של נטילת סטרואידים על מצבים של דיסליפידמיה (בעיקר באנשים בני 60 ומעלה). לא ציינת מה היה מועד המדידה הקודמת לזו שציינת ומה היו הממצאים בה. בנוסף האם היו שינויים נוספים במצב הרפואי או בתרופות שהתרחשו בשנה האחרונה. יחד עם זאת, הופעת תופעת לוואי בסמיכות לנטילת התרופה מעלות את הסיכון לקשר בין הטיפול לתופעה. יש לגשת לרופא לבירור ולהתאמת טיפול תרופתי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי