טרמדקס ותוצאת בדיקות דם

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/06/2017 | 12:43 | מאת: אורי

שלום רב, אני סובלת מכאבי גב ודלקות בשרירים ובמפרקים ב- 3 שנים האחרונות ולכן אני לוקחת כשנה ברצף משכך כאבים מסוג טרמדקס במינון ממוצע של 400 מ"ג ביום. בגלל כאבי הדלקת וגילי המתקדם 45 נשלחתי לעשות בדיקות דם מסוג: גלוקוז,ויטמין בי12, ספירת דם כללית, אלקטרוליד NA + K , אנדו הורמון TSH , LIPID PROFILE UREA CREATININE (GOT (AST השאלה שלי: כמה זמן נשארת בגוף המנה האחרונה של הכדור-טרמדקס במינון 400 מ"ג? והאם זה משפיע על תוצאות הבדיקות הנ"ל גם אם אני בצום של 12 שעות וגם ללא הכדור? ב- 12 שעות הללו? תודה מראש אור

הפינוי מהגוף של Tramadex, אשר החומר הפעיל בו הוא Tramadol, תלוי בגיל ובתפקוד בכלייתי והכבדי וכן בצורת המתן של התכשיר (כדורים לשחרור מידי או מושהה). לא ידוע לי על השפעה של הכדור על בדיקות המעבדה שציינת, המחייבת הפסקת טיפול לפני הבדיקה. בכל מקרה כאשר התרופה ניטלת במינון גבוה ולתקופה ממושכת, לא מומלץ להפסיקה בפתאומיות ללא ייעוץ רפואי. ירידה הדרגתית במינון תפחית/תמנע תופעות גמילה מהתכשיר. מעבר לכך, דווחו מקרים של עלייה באנזימי כבד וברמות קראטינין (מדד לתפקוד כלייתי) במטופלים בתכשירי tramadol ולכן יש ליידע את הרופא המטפל ששלח אותך לבדיקות על כך שהנך לוקחת את התכשיר באופן כרוני.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי