2 כדורי קלונקס עם אלכוהול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/06/2017 | 17:42 | מאת: משה

היי רציתי לדעת מה ההשפעות של השילוב והאם הדבר יכול לגרום לאדם ששילב אמור להתנהג בצורה אלימה ומאוד

Clonex, אשר החומר הפעיל בו הוא clonazepam, הינו תכשיר השייך למשפחת ה Benzodiazepines (BZ) , משפחת תרופות הפועלת על רצפטורים במוח ועלולה לגרום לדיכוי מערכת העצבים. אלכוהול מגביר את אפקט דיכוי מערכת העצבים המושרית על ידי תרופות ממשפחת ה BZ, ולכן אין לצרוך אלכוהול במקביל לנטילת התרופה. לרב, דיכוי מערכת העצבים מתבטא לרוב בסדציה וטשטוש. עם זאת, בין תופעות הלוואי הידועות לתרופה עלולים להופיע עצבנות וחוסר שקט (תגובה פרדוקסלית לטיפול) במטופלים מסוימים. הפסקה פתאומית של התרופה לאחר טיפול ממושך, גם היא יכולה לגרום לתסמיני גמילה הכוללים שינויים התנהגותיים (חוסר שקט, עצבנות וכו). כמו כן יש לקחת בחשבון כי ההשפעה של צריכת אלכוהול מתבטאת בצורה שונה בבני אדם שונים. לסיכום, אי אפשר לשלול תופעת לוואי של אלימות בשילוב של התכשירים. לא ברור מהפנייה מהי ההתוויה שלשמה ניתנו כדורי הקלונקס, מהו המינון, משך הנטילה ותדירות/כמות האלכוהול הנצרך, אך ככלל, יש להימנע מלשתות אלכוהול במהלך הטיפול. במידה והטיפול עצמו גורם לשינויים התנהגות, יש להיוועץ מידית עם הרופא. במידה והוחלט להפסיק את הטיפול בתרופה, יש לעשות זאת בהתאם להנחיות הרופא כדי להימנע מתסמיני גמילה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי